Veilig de natte seizoenen overleven
14/11/2023

In de herfst treden niet alleen de kleurveranderingen op, maar ook natte oppervlakken worden een dagelijkse uitdaging, vooral op de werkplek. AWP begrijpt de risico's die gladde vloeren met zich meebrengen en biedt op maat gemaakte oplossingen om uw bedrijf te beschermen tegen ongelukken. Ontdek hier hoe we u kunnen helpen veilig door de natte seizoenen te komen.

Het gevaar van gladde oppervlakten

Vallen en uitglijden zijn veel voorkomende oorzaken van ongevallen op de werkvloer. Bedrijven zitten dan ook vol met gevarenzones zoals trappen, ladders, hellingen, inkomhal, douche- en kleedruimtes,… Deze ongevallen kunnen leiden tot, onder andere, spierscheuringen en botbreuken bij werknemers of bezoekers van het bedrijf. Behalve persoonlijk leed voor het slachtoffer heeft dit vaak ook vervelende juridische gevolgen voor de eigenaar of beheerder van het gebouw als blijkt dat dit te maken heeft met onvoldoende antislip op de vloer.

Het goede nieuws is dat AWP een en volledig assortiment heeft om je bedrijf te beschermen tegen deze gevaren.

Antislip tape

Als u op zoek bent naar een veelzijdige oplossing die overal in uw bedrijf kan worden toegepast, dan is onze veiligheids-antisliptape de ideale keuze. Deze tape is uiterst duurzaam en kan op de meeste oppervlakken worden aangebracht, waardoor het een directe, hoogwaardige oplossing biedt in de meest veeleisende omstandigheden.

Onze veiligheids-antisliptape is verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen. Standaard antislip-tape is de topper voor iedere industriële ondergrond. Deze is verkrijgbaar in heel wat kleuren en drie verschillende korrelgroottes, hoe groter de korrel, hoe meer grip de tape biedt. Voor specifieke toepassingen, zoals douches, boten of de voedingsindustrie, is onze waterbestendige smooth antislip-tape een uitstekende keuze. Tot slot bieden we ook glow-in-the-dark antislip-tape aan, deze toont u letterlijk de weg. 

GRP-platen

Bent u op zoek naar een iets grotere oplossing dan kunt u bij ons terecht voor GRP-platen. Deze zijn de oplossing op plaatsen waar tape niet mogelijk is zoals losliggende oppervlaktes of plekken met een constante vochtigheid. De platen zijn makkelijk te monteren met behulp van schroeven, spijkers of clips en blijven permanent liggen. Voor nog uitdagendere omstandigheden raden we graag antisliproosters gemaakt uit glasvezels aan. Deze looproosters zijn vervaardigd uit verstevigd polyester en zijn zeer resistent tegen corrosie. Hierdoor vormen ze een kostenefficiënte oplossing om de veiligheid te verhogen.

 

Trappen en ladders

Trappen en ladders mogen niet vergeten worden bij het beschermen van je bedrijf. Naast onze eerder genoemde antislip-tape bieden we ook robuustere trap covers, trapneuzen of laddersportcovers aan. Deze duurzame antislipoplossingen zijn vervaardigd uit glasvezel en worden op maat geleverd om aan uw specifieke behoeften te voldoen. Voor een nog nettere oplossing kunnen onze trapneuzen en laddersportcovers eenvoudig worden vastgelijmd, waardoor ze niet alleen voor een veilige omgeving zorgen maar ook een esthetisch verantwoorde keuze zijn.

 

Meer info over onze antislip oplossingen is te vinden in onze catalogus.




← Terug naar overzicht

AWP, your assembly workspace partner