Zit-Sta Werkplekken: De Gezonde Stap naar Productiviteit en Comfort
22/11/2023

Het gebruik van zit-sta werkplekken biedt de mogelijkheid om gedurende de dag af te wisselen tussen zitten en staan. Hierdoor wordt de statische belasting van het lichaam verminderd, wat essentieel is voor degenen die lange uren op kantoor doorbrengen. Onderzoek toont aan dat een gevarieerde werkhouding resulteert in minder klachten in de rug, nek en schouders.

 

Calorieën verbranden op kantoor met zit-sta bureaus

Een bijkomend voordeel van zit-sta bureaus is het verbranden van calorieën. Door een deel van de dag staand te werken, kun je tot 170 extra calorieën per dag verbranden. Dit betekent een indrukwekkende 1000 extra verbrande calorieën per week. Een zit-sta bureau wordt zo een slimme keuze voor de gezondheid van jouw werknemers.

 

Verhoogde productiviteit en energie met zit-sta werkplekken

Anders dan de verwachting dat staand werken energie zou kosten, tonen onderzoeken aan dat zit-sta werkplekken juist de productiviteit en energie van werknemers aanzienlijk verhogen. Staand werken stimuleert de bloedsomloop, waardoor het hart ongeveer 10 keer zoveel bloed door het lichaam pompt. Het resultaat is een toename van energie en productiviteit.

 

Ergonomisch werken: gezonde houding en comfort met zit-sta bureaus

Studies hebben aangetoond dat staan tijdens het werk de lichaamshouding, bloedsomloop, concentratie en productiviteit kan verbeteren. Door de mogelijkheid om tijdens het werk regelmatig van houding te veranderen, krijgt het lichaam de kans om zich gedurende de dag op een natuurlijke manier uit te rekken en te bewegen, wat ook het comfort kan verhogen en de belasting op de spieren kan verminderen.

 

Rugklachten vaarwel zeggen:

Een veelvoorkomend probleem na een week van zittend werken zijn klachten zoals een stijve nek, pijnlijke schouders en een zere rug. Een zit-sta bureau kan een effectieve oplossing bieden, maar het is cruciaal om het bureau correct in te stellen op de juiste hoogte. Hierdoor kunnen armen in een ontspannen hoek van ongeveer 90 graden op het bureaublad rusten, wat het comfort verhoogt en de belasting op spieren vermindert.

 

Optimale efficiëntie met elektrische zit-sta bureaus

Bij het kiezen van een zit-sta bureau is het verstandig om modellen met instelbare hoogtes te overwegen, waarbij je handmatig of elektrisch het hoogtebereik kunt aanpassen. Dit zorgt voor maximaal comfort, of je nu staat of zit. Modellen met brede poten vergemakkelijken ook de verplaatsing zonder het hele bureau op te hoeven tillen.

 

Conclusie: investeren in jouw welzijn en productiviteit

Een zit-sta bureau is niet slechts een meubelstuk; het is een investering in jouw gezondheid en welzijn op de werkplek. Door de voordelen van gewichtsbeheersing, verhoogde energie, verbeterde concentratie en verminderde klachten serieus te nemen, geef je niet alleen om je gezondheid maar ook om jouw productiviteit op de lange termijn.

 

Wij begrijpen de essentie van een gezonde werkplek en bieden een assortiment aan zit-sta oplossingen die aansluiten bij jouw behoeften. Of je nu op zoek bent naar elektrisch verstelbare bureaus of zit-sta bureaus met geheugeninstellingen, wij hebben de oplossing voor een ergonomisch verantwoorde werkplek die jouw gezondheid en productiviteit bevordert. Neem gerust contact met ons op, en ontdek hoe een zit-sta bureau een revolutie kan betekenen voor jou en je werkplek.


Een Gezonde Boost met Zit-Sta Werkplekken


← Terug naar overzicht

AWP, your assembly workspace partner